Wilmots: "Martinez zal hem wel moeten selecteren op die manier"

Wilmots:
Woensdag 07 maart 2018 - 17:36   I  

Marc Wilmots zit sinds zijn passage bij de nationale ploeg van Ivoorkust alweer een tijdje zonder werk. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels sluit evenwel niet uit dat hij binnenkort voor een verrassend uitdaging kiest. In de tussentijd kan hij gerust zijn mening geven de Rode Duivels en een eventuele selectie voor het WK in Rusland.

De officiële website van de Bundesliga had een gesprek met Marc Wilmots over Michy Batshuayi. De Rode Duivel maakte meteen indruk bij zijn komst en werd meteen gebombardeerd tot sensatie van de Duitse competitie. Bij de Rode Duivels is het momenteel niet duidelijk waar hij zich in de pikorde bevindt.

Zo is Lukaku voorlopig nog de onbetwiste nummer één. Zo zag Lukaku zichzelf ook in een gesprek met Stadion. “Hoe meer concurrentie, hoe beter je presteert. Maar ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten. Zo zit ik in elkaar. Maar in mijn hoofd zie ik niemand als concurrent. Ik denk gewoon: ik ben de beste en ik ga spelen", aldus Lukaku in een interview met Stadion.

Concurrentie met Divock Origi

De concurrentie is dan ook niet van de minste voor de spits van Dortmund. Zo moet hij tegenwoordig afrekenen met Christian Benteke en Divock Origi. Beide heren hebben bovendien al de ervaring van een groot tornooi (WK), Batshuayi nog niet.

“Als hij zo blijft scoren, dan wordt het moeilijk voor de Belgische coach Roberto Martínez om hem uit de selectie te laten. Hij concurreert met Divock Origi voor een plek. Het valt te begrijpen dat hij naar het WK wil omdat hij nog nooit naar zo’n groot toernooi is gegaan, terwijl Origi er in Brazilië wel al bij was", aldus Degryse via HLN.

Dortmund en Batshuayi zijn perfect voor elkaar

De voormalige bondscoach ging ook wat dieper in op de transfer van Batshuayi. Die verliet Chelsea voor Dortmund en dat was volgens Wilmots de perfecte keuze. Een betere keuze had hij niet kunnen maken, want Batshuayi is gemaakt voor deze ploeg.

Dortmund en Batshuayi is een heel goede combinatie. De speelstijl van BVB past het best bij hem. Hij heeft technisch indrukwekkende spelers achter hem zoals Marco Reus, Mario Götze en Andre Schürrle. Zij bieden hem het best mogelijk platform om zijn potentieel te benutten. Hij kan alleen maar profiteren van het snelle en direct aanvallende spel. Zijn beslissing om naar Dortmund te gaan was de beste die hij had kunnen maken.”

Poll: Gaat Batshuayi mee naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Batshuayi  I   Dortmund

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024