'PSG neemt nu al beslissing over toekomst Unai Emery'

'PSG neemt nu al beslissing over toekomst Unai Emery'
Dinsdag 06 maart 2018 - 17:47   I  

Vanavond staat de langverwachte terugwedstrijd tussen PSG en Real Madrid op het programma. Er is sinds vorige wedstrijd heel wat gebeurd. Zo viel Neymar bijvoorbeeld uit en kende ook Real Madrid een turbulente periode. Al lijkt er in Madrid wel wat beterschap op komst te zijn. Het wordt vanavond dan ook ongetwijfeld een boeiende partij.

Een belangrijke wedstrijd ook voor beide coaches. Unai Emery steekt met PSG zo goed als zeker de landstitel op zak. Daar was niemand die daarover twijfelde aan het begin van het seizoen. Het grote doel was de Champions League en dat is nog steeds niet veranderd in Parijs.

Franse media schreven het een tijdje geleden al. Als de Spaanse trainer er niet in slaagt om PSG naar de achtste finales van de Champions League te brengen, zal hij ontslagen worden. Achter de schermen werkt PSG zelfs al aan de komst van een nieuwe trainer. Een toptrainer. Volgens Le10Sport staan twee namen op het verlanglijstje van de Fransen: José Mourinho (Manchester United) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur).

Ook Zidane niet stevig in het zadel

Ook Zinedine Zidane heeft dit seizoen wat krediet verloren, al lijkt hij voorlopig wel nog het vertrouwen van de club en van de fans te behouden. Toch zou het onvoorstelbaar zijn dat Real Madrid nu al zou uitgeschakeld worden in de Champions League. In de Spaanse competitie is Barcelona al zo goed als zeker van de Spaanse titel.

Enkele weken geleden was Zidane nog strijdvaardig én duidelijk omtrent zijn toekomst bij Los Blancos. "Ik ben hier nog altijd en ik ben blij om hier te zijn. Ik ben nog altijd gepassioneerd. Ik ben nog jong en dat is belangrijk. En ik ben nog niet zo lang trainer. Dat is ook belangrijk. Mijn passie en mijn enthousiasme zijn nog altijd aanwezig. Ik weet wat Real eist, maar ik zal sowieso strijden. Ik wil hier zo lang mogelijk blijven", aldus Zidane toen.

Poll: Verliest minstens een van de twee zijn job dit seizoen?

TAGS  I  Real Madrid  I   PSG

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024