Dit zijn de nieuwe aanvangstijden in Champions League

Dit zijn de nieuwe aanvangstijden in Champions League
Maandag 05 maart 2018 - 19:52   I   door Redactie

Er gaat wat veranderen bij de Champions League. Zo zullen de aanvangstijden worden aangepast vanaf volgend seizoen. Daarnaast wordt de verdeling van de Champions League-tickets anders verdeeld en de kwalificatie zal anders verlopen. Sowieso zijn al 26 van de 32 teams meteen geplaatst.

Eerst en vooral: de aanvangstijden. Al jaar en dag starten de duels op het kampioenenbal om 20.45 uur. Vanaf het seizoen 2018/2019 komt daar verandering in. Voortaan wordt er om 18.55 uur en om 21 uur gespeeld. De nieuwe tijden gelden overigens ook voor de Europa League.

Daarnaast zijn er 26 clubs rechtstreeks gekwalificeerd voor de Champions League. De eerste vier uit LaLiga, de Bundesliga, de Premier League en de Serie A zijn rechtstreeks geplaatst voor de CL. De nummers vier uit deze competities hoeven dus geen play-offs meer te spelen. De overige tickets gaan naar de winnaars van de Champions League en Europa League, de beste twee uit Frankrijk en Rusland, plus de kampioenen van Portugal, Oekraïne, België en Turkije. Als de winnaar van de Champions League zich ook al via de eigen competitie geplaatst heeft voor het kampioenenbal, gaat het ticket naar de kampioen van Tsjechië, de nummer elf op de UEFA-ranking.

Champions en League route

Voor de voorrondes is er voortaan een Champions route en een League route. In de Champions route zitten onder meer de kampioen van Nederland, Zwitserland en Tsjechië. Daar zijn nog vier tickets te verdelen. In de League Route zit de nummer twee uit de Jupiler Pro League en ook de nummers drie van Frankrijk en Rusland, de nummers twee uit Portugal, Oekraïne, Turkije, Tsjechië, Zwitersland, Nederland, Oostenrijk en Griekenland. Zij maken uit wie de laatste twee tickets krijgen via de play-offs.

Poll: Vind jij deze veranderingen een goeie zaak?

TAGS  I  shw  I   Anderlecht  I   Club Brugge

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024