Rode Duivel barst van vertrouwen: "Ik heb geen concurrent, ik ben de beste"

Rode Duivel barst van vertrouwen:
Zondag 04 maart 2018 - 20:33   I  

De Rode Duivels zijn momenteel nog volop bezig met het seizoen bij hun clubs, maar nadien krijgen ze niet veel rust. Iedereen verwacht hen namelijk op de afspraak in Rusland, waar België als underdog aan het WK begint. Toch durven de fans stiekem dromen van een wereldtitel, al zullen de Duivels daarvoor top moeten zijn.

In het verleden werden er weleens vraagtekens gezet bij de spitsen van de Rode Duivels. Die zouden net niet goed genoeg zijn. Zeker niet in vergelijking met andere landen die wél echt wereldtoppers hebben rondlopen voorin. Dat kan deze keer misschien wel veranderen.

De Rode Duivels trekken binnenkort misschien wel met twee topspitsen in vorm naar Rusland. Lukaku is spits nummer één bij Manchester United, toch een van de beste ploegen ter wereld. Ook Batshuayi lijkt helemaal te ontbolsteren bij Dortmund, nadat die veel te lang op de bank had gezeten bij Chelsea.

"Ik ga spelen"

Toch heeft Lukaku geen schrik dat Batshuayi hem uit de ploeg zal spelen. Romelu Lukaku barst momenteel van het zelfvertrouwen en vooral mentaal lijkt hij, ondanks de kritieken die hij regelmatig over zich heen krijgt, niet uit zijn lood te slaan.

“Hoe meer concurrentie, hoe beter je presteert. Maar ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten. Zo zit ik in elkaar. Maar in mijn hoofd zie ik niemand als concurrent. Ik denk gewoon: ik ben de beste en ik ga spelen", aldus Lukaku in een interview met Stadion.

Rol van de media

Ook de rol van de media kwam aan bod. Volgens Big Rom zijn die in België soms iets te kritisch. Er is altijd wel een maar en nooit alleen maar positief. Hij zou dan ook liever wat meer steun krijgen uit eigen land, want dat mist hij toch wat van de pers.

“Ik weet bijvoorbeeld nu al wat er komende zomer zal gebeuren op het WK. De vragen die er gaan komen: ‘Wie heeft de sleutel van de nationale ploeg in handen’, ‘Wie krijgt de kapiteinsband als Kompany terugkomt?’ Ik zie dat nu al komen. Willen de media dat we wereldkampioen worden? Of willen ze dat we falen?”, aldus Lukaku.

Poll: Is Lukaku eerste keuze in de spits volgens u?

TAGS  I  Lukaku  I   Batshuayi  I   Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024