'Roland Duchâtelet bouwt zijn voetbalimperium nog een stapje verder af'

'Roland Duchâtelet bouwt zijn voetbalimperium nog een stapje verder af'
Donderdag 01 maart 2018 - 10:55   I  

Na STVV en Standard Luik staat Roland Duchâtelet op het punt om weer een van zijn voetbalclubs te verkopen. De zakenman is druk bezig met het afbouwen van zijn voetbalimperium en de verkoop van zijn Engelse traditieclub zou in de komende weken afgerond worden.

Roland Duchâtelet staat op het punt om Charlton Athletic te verkopen. De 71-jarige zakenman was sinds eind december op zoek naar een overnemer en volgens Charlton-directeur Richard Murray is er ondertussen een prijs voor de derdeklasser overeengekomen. Dat vertelde Murray aan Sky Sports. De overname zou in de komende weken worden afgerond.

Met de verkoop van de Engelse derdeklasser werkt ondernemer Roland Duchâtelet verder aan de afbouw van zijn voetbalimperium. Momenteel heeft de zakenman nog een hand in het Spaanse Alcorón, het Duitse Carl Zeiss Jena en het Hongaarse Újpest.

Coalition Against Roland Duchâtelet

Duchâtelet wou met de Engelse traditieclub promoveren naar de Premier League, maar onder zijn bewind zakte de club zelfs naar de League One. Onder de 71-jarige zakenman werd de club ook een heus trainerskerkhof. José Riga werd als eerste aangesteld maar werd na enkele maanden vervangen door Bob Peeters. Guy Luzon nam het roer over van Peeters maar moest op zijn beurt weer plaats maken voor Karel Fraeye. En daarna werd José Riga, jawel, terug aangesteld als coach.

Vooral de laatste twee jaar was er met de regelmaat van de klok protest tegen Duchâtelet. Er werd zelfs een actiegroep tegen de zakenman opgericht: de Coalition Against Roland Duchâtelet. In maart 2017 zakten er zelfs zo'n 200 Charlton-fans af naar Sint-Truiden om daar een protestmars te houden.

Poll: Moet Duchâtelet zich volledig terugtrekken uit de voetbalwereld?

TAGS  I  Duchatelet  I   Standard  I   STVV  I   Charlton  I   Premier League  I   League One

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024