Ethan Horvath zet wel erg opvallende prestatie neer bij Club Brugge

Ethan Horvath zet wel erg opvallende prestatie neer bij Club Brugge
Dinsdag 27 februari 2018 - 09:31   I  

Hij begon het seizoen als onbetwiste nummer één, maar enkele flaters deden hem steeds verder wegzakken in de pikorde. Nu zit de Amerikaan, na de komst van Gaboelov en Vermeer, niet eens meer op de bank bij Club Brugge.

Toch is Club steeds blijven beweren dat Horvath wel degelijk een toekomst heeft bij Club Brugge. Afgelopen transferperiode hebben ze nog geprobeerd hem uit te lenen, maar dat lukte niet. Daarom laat Leko hem nu wedstrijden spelen bij de beloften van Club Brugge. Maar ook daar kan hij de nul niet houden.

Integendeel, want de Amerikaan moest zich gisteren tegen KV Oostende opnieuw vier keer omdraaien. De beloften wonnen uiteindelijk wel met 5-4. Naast Horvath speelden met Masovic, Vlietinck, Toeba en Diatta nog enkele opvallende namen mee.

Kaas met gaten

Ook vorige week moest de doelman zich vier keer omdraaien. Toen verloren de beloften tegen Racing Genk. Horvath pakte gisteren wel uit met enkele prima reddingen, dat was te lezen op de website van Club Brugge. Maar acht doelpunten in twee wedstrijden blijft toch een opvallend cijfer.

KV Oostende kon gisteren wel twee keer scoren vanop de stip, dus dat pleit dan weer wel in het voordeel van de doelman. Het is de eerste overwinning voor de beloften in de Play-Offs. Bij Club was Ngonge de uitblinker, hij scoorde maar liefst drie keer.

Toekomst bij Club

Wat de toekomst brengt voor de Amerikaan is nog even afwachten. Het lijkt er niet op dat hij snel onder de lat zal staan van het eerste elftal. Club heeft met Vermeer namelijk een nieuwe eerste doelman gevonden en heeft een aankoopoptie afgedwongen. Als Club met Vermeer kampioen wordt zal de Amerikaan andere oorden moeten opzoeken. Of dat tijdelijk of definitief wordt weten we komende zomer.

Poll: Wordt Horvath ooit nog eerste doelman bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Horvath

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024