Is dit dé reden waarom het voor Lukaku niet lukt tegen topclubs?

Is dit dé reden waarom het voor Lukaku niet lukt tegen topclubs?
Maandag 26 februari 2018 - 14:07   I  

Romelu Lukaku snoerde alle criticasters de mond door tegen Chelsea uit te pakken met een beresterke prestatie. De Rode Duivel hielp Manchester United met een doelpunt en een assist aan een 2-1-overwinning tegen zijn ex-club. Maar waarom heeft Lukaku het traditioneel zó moeilijk tijdens toppers?

Alan Shearer, gewezen topspits en tegenwoordig aan de slag als analist, heeft zo zijn theorie. Volgens de Engelsman heeft het alles te maken met de tactiek van José Mourinho. De Portugese oefenmeester laat Manchester United nu eenmaal vrij defensief voetballen - al zeker in topwedstrijden.

“Ik heb wel wat sympathie voor Lukaku. Omwille van de manier waarop Manchester United speelt en omwille van de manier waarop Mourinho zijn ploeg wil zien spelen”, aldus Sheare in Match of the Day.

Middenvelders spelen niet vooruit

“Of het nu Herrera of Matic is die op het middenveld staat, hun eerste gedachte is lang niet altijd ‘kan ik de bal vooruit spelen?’ Soms denken ze ‘Ik zal links openspelen’, ‘Ik zal achteruit spelen’ of ‘Ik zal rechts openspelen’.”

“Mochten die middenvelders nu eens vaker vooruit durven kijken en spelen, zou dat het een pak gemakkelijker maken voor de centrumaanvaller. Dan zou Lukaku de tegenstander vaker in de problemen kunnen brengen.”

Poll: Zal Lukaku voortaan vaker scoren in topwedstrijden?

TAGS  I  Lukaku  I   Shearer  I   Manchester United  I   Chelsea  I   Mourinho

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024