Afschaffing van play-offs is nog niet voor meteen

Afschaffing van play-offs is nog niet voor meteen
Dinsdag 20 februari 2018 - 21:39   I   door Redactie

Wie hoopt op de afschaffing van de play-offs, zal toch nog even geduld moeten uitoefenen. Zelfs al wordt er woensdag voor een afschaffing gestemd, dan nog zal het even duren vooraleer dat plan in uitvoering komt.

"Zelfs al wordt woensdag door de 24 voorzitters van de Belgische profclubs beslist dat het play-offsysteem op de schop gaat, dan wacht nog een hele administratieve weg. Dan moet de algemene vergadering van de Pro League dat akkoord in maart nog goedkeuren. En daarvoor is een meerderheid van tachtig procent nodig" schrijft Sport/Voetbalmagazine. 

"Niet iedereen heeft daarbij evenveel stemmen. Club Brugge, Anderlecht, Standard, AA Gent, RC Genk én Zulte Waregem hebben er nu elk drie, de andere clubs in 1A twee en de ploegen uit 1B één. Vervolgens moet het dossier in juni ter goedkeuring naar de algemene vergadering van de voetbalbond en is de volgende competitie een overgangscompetitie naar het nieuwe systeem, dus nog mét play-offs. Pas daarna kan de nieuwe formule in werking treden." Dat kan zeker nog twee seizoenen duren.

Poll: Hoop jij dat de play-offs snel worden afgeschaft?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024