Scholz doet ontdekking bij Club: "Hij is helemaal veranderd als persoon"

Scholz doet ontdekking bij Club:
Zaterdag 17 februari 2018 - 15:06   I   door Redactie

Alexander Scholz verruilde deze winter Standard voor Club Brugge. Een ietwat verrassende transfer toch wel. Eigenlijk had niemand nog verwacht dat de Deen naar Club Brugge zou verhuizen. Blauw-zwart bleef echter aandringen en zo kwam de overgang toch tot stand. Een belangrijk aandeel in die transfer heeft Ivan Leko. Beiden kenden elkaar nog van bij Lokeren.

Leko

Voor Scholz is het de eerste keer dat hij Leko meemaakt als trainer. Bij Lokeren waren ze nog gewoon ploegmaats. Dat is toch wel aanpassen. "Als speler toonde hij autoriteit in zijn voetbal, maar was hij wel geliefd en grappig in de kleedkamer. Je ziet dat hij nu aan het begin van een nieuwe carrière staat en dat hij de groep op zijn manier probeert te pushen", vertelt Scholz.

De verdediger ziet een andere Leko dus. "Hij is als trainer totaal anders. En dat bedoel ik goed. Nu heeft hij autoriteit en behoudt hij wat meer afstand. Hij is één van de redenen waarom ik hier nu ben", zegt Scholz, die duidelijk hoog oploopt met de Kroaat.

De transfer naar Club Brugge was wel een grote verrassing. “Voetbal is een beetje crazy, maar voor mij was deze transfer logisch. Toen mijn situatie duidelijk was, heb ik individueel maanden gewerkt om klaar te zijn voor deze stap. Toen ik van Lokeren naar Standard ging, was ik een hype. Mensen noemden me de allerbeste, terwijl ik dat eigenlijk niet was. Misschien dat ik daarom nu ook slechter afgeschilderd word dan ik eigenlijk ben.”

Wintertransfer

Scholz noemt zichzelf ook een wintertransfer. Daar heeft hij een goeie reden voor. In de zomer is er nooit wat te doen rond hem en blijft hij gewoon waar hij is. "Van Stjarnan naar Lokeren, van Lokeren naar Standard, van Standard naar Club Brugge: ik werd altijd in de winter getransfereerd”, vertelt hij. Toeval of? Deze zomer zal hij sowieso bij Club Brugge blijven.

Poll: Ben jij al meer overtuigd van de transfer van Scholz ondertussen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Scholz

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024