Nadert het einde voor Ronaldo? "Ik kan bepaalde dingen niet meer"

Nadert het einde voor Ronaldo?
Woensdag 07 februari 2018 - 17:45   I   door Redactie

Cristiano Ronaldo is intussen 33 jaar. Hij heeft nog veel ambities, maar erkent ook dat het dit seizoen allemaal wat moeizamer gaat.

“Iedereen moet zijn dromen najagen", vertelt Ronaldo in GQ Magazine. "Ik heb de mijne nagejaagd en dat wil ik blijven doen. Ik wil mezelf nog steeds verbeteren en meer bereiken. Op persoonlijk vlak verloopt het momenteel fantastisch. Mijn familie groeit. Ik ben erg blij met mijn leven. Op professioneel vlak had ik twee goede jaren waarin ik veel titels won met mijn club en de nationale ploeg. Ik heb het gevoel dat ik de komende jaren nog op het hoogste niveau kan meedoen."

Leeftijd

Ronaldo geeft echter wel toe dat hij signalen krijgt van zijn lichaam. “Het leven is een continue uitdaging, vanuit elk perspectief. Het is erg interessant, zeker voor een sportman. Ik probeer op fysiek vlak continu te pieken, dat hoort bij mijn beroep. Ik moet honderd procent zijn, ik neem het erg serieus. Nu doe ik niet meer dezelfde dingen die ik tien jaar geleden wel deed. Om je op dit niveau staande te houden, moet je opofferingen doen. Ik kan bepaalde dingen niet meer doen. Ik kan zeker de dingen niet meer doen die ik deed toen ik twintig was. We moeten altijd een balans vinden. Zelfs het kleinste detail kan het verschil maken.”

Poll: Denk jij dat Ronaldo nog meer dan 2 jaar zal voetballen?

TAGS  I  Ronaldo  I   Real Madrid  I   shw

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024