Club Brugge heeft slecht nieuws voor euforische fans

Club Brugge heeft slecht nieuws voor euforische fans
Dinsdag 06 december 2016 - 07:50   I   door Fabian Morren

Club Brugge maakt 11 miljoen euro winst tijdens het afgelopen seizoen. Daarnaast zal ook het huidige seizoen door deelname aan de Champions League flink wat geld opbrengen. Toch tempert Vincent Mannaert de euforie bij de Brugse fans.

"De komende jaren ligt de focus bij onze bouwdossiers", aldus de CEO van Club Brugge in Het Laatste Nieuws. "En daar zullen we alle middelen en centen voor nodig hebben. We staan opnieuw voor een zware 'investeringsronde' van vier jaar." Zo'n investeringsronde heeft Club in 2011 al eens meegemaakt. "In 2011 was het voor ons duidelijk dat er op verschillende niveau's nood was aan investering." Er kwam toen onder meer een nieuwe kleedkamer, led-boarding,...

"Maar ook commercieel, organisatorisch en sportief", vervolgt Mannaert. "Om het niveau van een topclub te kunnen blijven aanhouden. Wij hebben altijd gezegd dat het een langetermijnverhaal zou worden. Sinds 4 december 2012 is Club een nv geworden. Dat is exact vier jaar. Wel, in die vier jaar hebben we die investeringen terugverdiend. Bovendien zijn de inkomsten zónder uitgaande transfers bijna verdubbeld en zijn de kosten onder controle. Dat wil zeggen dat we een positief draaiende club zijn en dat moeten we blijven houden."

TAGS  I  Club Brugge  I   Vincent Mannaert

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023