Premier League-speler riskeert schorsing voor deze schwalbe (Video)

Premier League-speler riskeert schorsing voor deze schwalbe (Video)
Dinsdag 21 november 2017 - 13:48   I  

Oumar Niasse schrijft mogelijk een niet meteen zo fraai stukje geschiedenis in Engeland. De spits van Everton wordt mogelijk de eerste Premier League-speler die een schorsing krijgt nadat hij de scheidsrechter succesvol misleidde.

Afgelopen weekend dwong Niasse een strafschop af door zich te laten vallen in de grote rechthoek. Leighton Baines benutte de elfmeter en later in de match hielp Niasse zelf zijn ploeg aan een 2-2-gelijkspel tegen Crystal Palace.

Maar Niasse heeft pech. De Engelse Voetbalbond (FA) introduceerde in mei van dit jaar een regel die ervoor moest gaan zorgen dat spelers die de scheidsrechter bewust misleiden tijdens een match niet meer zonder straf zouden wegkomen.

In oktober kreeg een speler van een Engelse vierdeklasser reeds een schorsing wegen simulatie, Niasse staat nu wellicht hetzelfde te wachten. Hij zal zich alleszins moeten verantwoorden voor de fopduik. Een schorsing ontlopen wordt moeilijk, tenzij een panel van ex-spelers en waarnemers er alsnog anders over beslist.

Poll: Vind jij dit een goede zaak?

TAGS  I  Niasse  I   Everton  I   Premier League

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024