Degryse: "Hij is geen Eden Hazard bij de Rode Duivels, dat scheelt een serieus stuk"

Degryse:
Woensdag 15 november 2017 - 06:38   I   door Redactie

Ook Marc Degryse zag een aantal tekortkomingen tegen Japan. Zo lijken Christian Kabasele en Thorgan Hazard hun kans niet te hebben gegrepen.

"Kijk, dit was een interland waarin België moest laten zien dat het aanvallend goed op elkaar afgestemd is, maar dat viel grotendeels tegen", zegt Degryse. "Thorgan Hazard is Eden niet - dat scheelt toch een serieus stuk."

"En op links kon Chadli kon zich aanvankelijk offensief te weinig tonen, tot Mertens werd gewisseld. Zijn actie voorafgaand aan de 1-0 mocht gezien worden. Tot tevredenheid van Martínez - Chadli is met zijn polyvalentie en groot loopvermogen een welgekomen alternatief op links én rechts."

"Net zoals het tegen Mexico een test was voor Ciman en Boyata, was Japan een examen voor Kabasele - de bondscoach weet na Bosnië al wat hij aan Dendoncker heeft. In navolging van Ciman en Boyata scoorde ook Kabasele geen punten. Zeker opbouwend gaf hij een weifelende indruk. Japan kreeg zo de tijd om weer in positie te staan. Maar ook verdedigend verloor Kabasele te veel duels. Hij was bijna de oorzaak voor de 1-1", stelt Degryse;

Poll: Viel Thorgan jou tegen gisteren?

TAGS  I  Degryse  I   Kabasele  I   Thorgan Hazard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024