"Videoref? Het doelpunt van Harbaoui was sowieso niet geldig"

Maandag 06 november 2017 - 21:00   I   door Redactie

Na het doelpunt van Hamdi Harbaoui was er heel wat te doen rond de videoref. De goal tegen Club Brugge werd immers onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Toch had een videoref geen verschil kunnen maken. Dat zei Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck al en dat wordt ook bevestigd in Het Nieuwsblad. 

"Als een scheidsrechter fluit, ligt het spel stil en dan is een beslissing onherroepelijk", schrijft de krant. "Scheidsrechter Laforge floot duidelijk al vóór de bal het doel inging en daarom kan het doelpunt, ook bij de aanwezigheid van een videoref, niet als geldig worden beschouwd. Als hij pas had gefloten als de bal de lijn had overschreden, was een interventie van een videoref wel mogelijk geweest."

"Er is echter een ernstige nuance: als er een videoref aanwezig was geweest, zijn de richtlijnen voor de ref en de assistenten anders. Dan moeten ze bij twijfel altijd hun vlag naar beneden houden en niet fluiten. Dan kan de videoref het doelpunt alsnog goedkeuren. Die houding kan natuurlijk niet als er geen videoref aanwezig was."

Poll: Begrijp jij deze regels?

TAGS  I  Anderlecht  I   Harbaoui  I   shw

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024