AC Milan slaat Juventus met verstomming

Zondag 23 oktober 2016 - 13:44   I   door Redactie

In de Serie A heeft AC Milan een uitstekende zaak gedaan in de topper tegen leider Juventus. Door hun nipte zege klimmen de Milanezen naar de tweede plek, Juventus blijft leider met twee punten voorsprong.

Voor echt doelgevaar was het tien minuten wachten. Suso testte de vuisten van Buffon, die een uitstekende redding in huis had op diens schot. Daarna kreeg Juventus een opdoffer: sterspeler Paulo Dybala kon niet meer verder na een tik. Op het halfuur kwam zo Cuadrado hem vervangen. En nog was de pech niet gedaan voor Juventus: het doelpunt van Pjanic werd - onterecht - afgekeurd wegens buitenspel. Juventus voelde zich bestolen, maar bij rust stond het gewoon 0-0.

Vlak na rust probeerde Juventus wat te forceren, maar het was Milan dat scoorde. Het jonge toptalent Manuel Locatelli jaste de bal enig mooi in doel: 1-0. Daarna voerde Juventus de druk nog wat verder op. De muur van de Milan-verdediging stond echter pal. Milan-doelman Donnarumma kon niet al te vaak verontrust worden, de schoten van Juventus gingen meestal over of naast. Die onmondigheid voor doel leidde uiteindelijk tot de nederlaag voor Juventus.