Moet Neymar de gevangenis in?

Moet Neymar de gevangenis in?
Woensdag 23 november 2016 - 13:34   I  

Neymar mag dan wel de pannen van het dak spelen bij Barcelona, dat betekent niet dat hij immuun is voor de wet. Hij riskeert namelijk een gevangenisstraf.

In Spanje is sinds september het onderzoek rond de transfer van Neymar in 2013 heropend. Er zou namelijk gefraudeerd zijn bij de transfer van Santos naar Barcelona. De Spaanse openbare aanklager eist een gevangenisstraf van twee jaar voor Neymar omdat hij zou hebben bijgedragen tot de fraude. Ook de vader van Neymar, de ex-voorzitter van Barcelona (Sandro Rosell, red.), Barcelona zelf en ex-club Santos worden beschuldigd. Tegen Rosell wordt zelfs vijf jaar geëist en Barcelona zou een boete van 8,4 miljoen euro moeten betalen.

Daarnaast zouden de beschuldigden ook niet genoeg hebben betaald aan het Braziliaanse DIS, dat 40% van Neymars spelersrechten bezat ten tijde van zijn transfer van Santos naar Barcelona. Volgens beIN Sports kregen zij 40% van de transfersom, maar Barcelona gaf later toe dat de som veel hoger lag door gebruik te hebben gemaakt van verschillende achterpoortjes, waarvoor ze nu dus terechtstaan.

TAGS  I  Neymar  I   Barcelona  I   Santos

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023