Westerlo houdt Charleroi in bedwang

Westerlo houdt Charleroi in bedwang
Zondag 23 oktober 2016 - 13:38   I   door Redactie

In eens kansarme wedstrijd hebben Westerlo en Charleroi de punten gedeeld. Charleroi maakte het meest aanspraak op een overwinning, al heeft Westerlo het punt zeker niet gestolen. Zo neemt Westerlo wat meer afstand van rode lantaarn Eupen, Charleroi blijft derde op één puntje van Anderlecht, dat morgen nog speelt.


Bij Westerlo keerden Ganvoula en Hyland terug in de basis ten koste van Henkens en Manias. Bij Charleroi stond Tainmoint weer aan de aftrap, hij nam de plek in van Bakar. In het begin tastten beide ploegen elkaars verdediging wat af met lange ballen. Daar deden ze allebei uiteindelijk niets mee. Ondanks een veelbelovend begin verwaterde de wedstrijd een beetje. Echt loepzuivere kansen werden er niet bij elkaar gespeeld.

Jacky Mathijssen moest na een kwartier al wisselen omdat Annys een gebroken neus had opgelopen. Buyens kwam hem vervangen. Westerlo kwam daarna nog goed weg toen er geen penalty werd gefloten voor een trap op de enkel van Tainmont. Zo bleef het bij rust 0-0 na een eerste helft met vooral veel strijd op het middenveld.

Vlak na rust was er dan toch een reuzenkans. Een lage voorzet kon een duikende Rommens net niet bereiken. Charleroi diende Westerlo van antwoord met vooral een bedrijvige Bedia. Zijn kopbal ging maar net naast. Beide teams konden het snelle tempo niet blijven volhouden en zo werd de wedstrijd na een tijdje weer geslotener. Kansen waren schaars, maar als ze er waren, kwamen ze vaak van Charleroi. Ninis had de 0-1 zelfs aan de voeten, maar hij schoot onbesuisd over. Dat was meteen de laatste grote kans van de wedstrijd, waardoor een eerder teleurstellende wedstrijd eindigde op 0-0.

WESTERLO - CHARLEROI 0-0

TAGS  I  Westerlo  I   Charleroi

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024