Verbist neemt drastisch besluit over blunderende video-refs

Verbist neemt drastisch besluit over blunderende video-refs
Vrijdag 18 augustus 2017 - 12:36   I   door Fabian Morren

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist stond voor een moeilijke beslissing. Er was de voorbije dagen heel wat kritiek over de video-ref. Na veel overleg is er nu een verdict.

Yves Marchand, die een strafschop miste tijdens Zulte Waregem-Club Brugge, en Christophe Delacour, die dan weer te snel ingreep voor een penalty tijdens Moeskroen-Charleroi, worden tijdelijk op non-actief gezet, aldus HLN. 

"De bijeenkomst verliep in een open en constructieve sfeer waarbij alle fases van de eerste drie speeldagen besproken werden. Daaruit is gebleken dat twee spelfases verkeerd beoordeeld werden", klinkt het op de site van de KBVB.

"Vanwege het foutief beoordelen van de eerste twee fases zullen de betreffende Video Assistant Referees Yves Marchand en Christophe Delacour de tijd krijgen om zich intensiever voor te bereiden op deze taak alvorens ze opnieuw als VAR voor een wedstrijd zullen worden aangeduid. Om in de toekomst dergelijke fouten te vermijden, werd er besloten om nog meer oefensessies te organiseren."

Poll: Een terechte beslissing?

TAGS  I  video-ref  I   verbist

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023