Genk heeft heuglijk nieuws te melden

Genk heeft heuglijk nieuws te melden
Dinsdag 22 november 2016 - 11:06   I  

Genk heeft uitstekend nieuws bekendgemaakt aan de buitenwereld. Het deed dat in een persbericht.

Het seizoen 2014-2015 was dramatisch voor Genk op financieel vlak: het leed zo'n 15 miljoen euro verlies. Uit cijfers blijkt nu dat Genk weer op de goede weg is, met 3,5 miljoen euro winst vorig seizoen. "Genk is financieel weer op koers. We hebben het beduidend beter gedaan dan in het voorgaande seizoen", klinkt het. "Dat is enerzijds het gevolg van de sportieve resultaten. Play-off I en de halve finales van de beker leidden tot een omzetstijging van 9 procent, van 17 naar 19,2 miljoen euro. De globale kostprijs van de spelersportefeuille daalde dan weer met 4 procent en de transferinkomsten waren het afgelopen seizoen uitzonderlijk goed met een inkomst van 21 miljoen euro, tegenover 1,4 miljoen euro het voorafgaande seizoen."

"De balans van Genk met een eigen vermogen van 22,2 miljoen euro ziet er zo nog een stuk beter uit dan vorig seizoen. De club is bovendien de facto schuldenvrij. De korte- en langetermijnvorderingen en schulden houden elkaar in evenwicht."

De winst heeft Genk vooral te danken aan grote transferinkomsten, zoals die van Milinkovic-Savic, Vossen en Kara. Daarnaast kregen ze nog wat opleidingsgeld van ex-spelers De Bruyne, Benteke en Koulibaly. Toch wil de club niet afhankelijk zijn van die inkomsten. "Transferinkomsten blijven een volatiel gegeven. De doelstelling is om op termijn de break-evensituatie zoveel mogelijk te benaderen zonder transferinkomsten."

TAGS  I  RC Genk

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024