Sterk Zulte Waregem zet Anderlecht op 8 (!) punten

Zondag 20 november 2016 - 16:20   I   door Redactie

Anderlecht heeft zijn derde uitwedstrijd op rij verloren. De ploeg van trainer René Weiler ging met 3-2 onderuit bij Zulte Waregem en volgt nu op de vijfde plaats, op al acht punten van de leider.

In een ontzettend boeiende eerste helft was Zulte Waregem beter dan Anderlecht, maar stonden de bezoekers op voorsprong. Het was nochtans wel Essevee dat op voorsprong klom. Een voorzet-schot van Cordaro werd wel enigszins gedragen door de wind, maar Davy Roef had die bal altijd moeten hebben. Anderlecht reageerde snel. Lukasz Teodorczyk maakte er 1-1 van. Niet veel later kopte de Pool op de lat. Maar daarna was het toch vooral Zulte Waregem dat de betere ploeg was en Cordaro kreeg een unieke kans op de 2-1, maar Roef redde schitterend. Na een halfuur was het Teodorczyk die opnieuw scoorde na een uitstekende voorzet van Obradovic.

Na de rust hield René Weiler Nicolae Stanciu in de kleedkamer. Stéphane Badji werd zijn vervanger. Het kantelde helemaal in de tweede helft. Al kreeg Zulte Waregem wel wat hulp van ref Vertenten, die een heel lichte penalty floot. Timothy Derijck maalde er niet om en scoorde de 2-2. Meteen daarna stond het al 3-2. Na een uitstekende aanval kopte Mbaye Leye binnen. Ook daarna kreeg de thuisploeg kansen, waaronder voor Meïté. Bij Anderlecht was het vooral wanorde na de rust. Er was nog een kopkans voor Spajic, maar verder kwam RSCA niet meer.

Zulte Waregem - Anderlecht 3-2
9' Cordaro 1-0, 14' en 31' Teodorczyk 1-1 en 1-2, 46' Derijck 2-2 (pen), 49' Leye 3-2