Ruben Van Gucht, getrouwd met Blanka Vlasic, staat bekend als sportjournalist en presentator, maar in zijn vrije tijd liet hij de keuken jarenlang links liggen. Restaurantbezoekjes en kantinemaaltijden namen het grootste deel van zijn eetpatroon in. Toch besloot hij de sprong te wagen naar Celebrity Masterchef Vlaanderen, en zijn eigen verwachtingen legt hij bijzonder hoog.
Door FVH
“Ik hoop vooral dat ik er niet als eerste uit moet. Voor mij zou dat voelen alsof ik gefaald heb", zei Van Gucht in Het Nieuwsblad. Daarmee legt hij meteen de lat, ook al beseft hij dat hij verre van een doorwinterde hobbykok is.
“Ik kan beter sporten dan koken”
De VRT-journalist ziet zijn deelname niet als een luchtig avontuur, maar als een echte test. “Voor mij was dit een kans om mijn eigen limieten te ontdekken. Ik kan beter sporten dan koken, dat is duidelijk", klonk het eerlijk. Toch bereidde hij zich intensief voor. Hij kocht kookboeken, sprak bevriende chefs aan en hield zelfs een schriftje bij waarin hij alle tips en recepten nauwgezet noteerde.
Vlaamse klassiekers, geen exotische sprongen
Ondanks zijn leercurve blijft Van Gucht realistisch. “Ondertussen durf ik te zeggen dat ik de Vlaamse klassiekers behoorlijk onder de knie heb. Maar vraag me niet om een Aziatisch gerecht te maken, want dan moet ik waarschijnlijk mijn koffers pakken – of héél hard hopen dat iemand nog slechter is.”
Voor Van Gucht is het vooral een persoonlijke uitdaging. “Koken voor iemand als Peter Goossens schrikt me niet af. Ik weet dat hij als chef vele malen beter is dan ik, en dat is oké. Maar ik wil wel bewijzen dat ik overeind kan blijven in de keuken. Dat is een pittige uitdaging.”
Strijd in de keuken in plaats van op het veld
Of Van Gucht zijn kookschrift en nieuwe kennis hem ver genoeg brengen, zien we later dit jaar. Eén ding is zeker: hij neemt Celebrity Masterchef Vlaanderen minstens zo serieus als een sportwedstrijd.