Geel staat voor zware verplaatsing: “Tegen eender wie moeten we vol aan de bak”

Geel staat voor zware verplaatsing: “Tegen eender wie moeten we vol aan de bak”
Vrijdag 15 maart 2024 - 16:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel maakt zondag (15u) de verplaatsing naar Zepperen-Brustem, derde in de stand. Geel staat gedeeld vijfde samen met Wellen. “We moeten vol aan de bak”, is trainer Tom Schipper zich bewust.

Door de aanhoudende regen in het begin van de week was het Geelse trainingsveld heel nat. De staf wilde het terrein niet kapotspelen. “Om het veld te sparen, hebben we dinsdag uitgelopen in groep en lasten we een teambuilding in”, zegt Geel-trainer Tom Schipper. "We zijn met de ganse groep gaan eten. Donderdag was er een gewone training en zaterdagochtend houden we een extra training om de wedstrijd tegen Zepperen-Brustem toch goed voor te bereiden.”

De verplaatsing naar Zepperen-Brustem, derde in het klassement, is geen walk in the park. “Na de voorbije weken kan je op voorhand veel zeggen, je druk maken of verwachtingen hebben voor deze wedstrijd, maar feit is dat we gewoon vol aan de bak moeten, tegen eender wie, op eender welk veld”, weet Schipper. “Ik heb tegen de spelers gezegd dat zij moeten laten zien hoe ver ze nog willen gaan. We hebben moeilijke weken achter de rug. We waren goed gestart, haalden 12 op 15 in de eerste periode. Daarna vielen door omstandigheden de prestaties wat tegen. Ofwel maken we er nog vijf, zes weken iets van en zien we dan wel waar we staan ofwel is het uitbollen en wordt het voor iedereen nog een lastig seizoeneinde.”

Tom Schipper kan op een nagenoeg volledig fitte kern rekenen. Hij moet enkel de langdurig geblesseerde Amin Oilil (operatie) missen. Middenvelder Edwin Wang is opnieuw bij de groep na een schorsing en Yusri Bouziane en Berkant Kayahan zijn weer paraat na een spierblessure en ziekte. (DJ)

De kern: Belkouch, Decoopman, Convents, Dhondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Lauryssen, Maesen, Ndiaye, Quintiens, Robin, Van Geffen, Van Parys, Walen De Keyser, Wang, Wijns.

Poll: Pakt Geel een punt of punten bij Zepperen-Brustem?

TAGS  I  Geel  I  Schipper

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024