Einde dreigt voor Standard: "Ik maak me grote zorgen"

Einde dreigt voor Standard:
Maandag 08 januari 2024 - 11:00   I   door Redactie

Standard bevindt zich in een financiële crisis. Voor het derde jaar op rij registreert de club een aanzienlijk verlies van 20 miljoen euro.

Dit roept serieuze vragen op over de toekomst van de club. Jean-Michel Dewaele, sportsocioloog aan de de Universiteit in Brussel uit zijn bezorgdheid bij RTBF. "Ik maak me zorgen om Standard. Het aanhoudende verlies en de dieprode cijfers zonder progressie zijn gevaarlijk voor de toekomst van de club."

Jos Verschueren, sporteconoom aan de VUB, benadrukt de unieke positie van voetbal in het financiële landschap: "Voetbal is een van de weinige industrieën waar men ondanks enorme verliezen kan blijven bestaan, dankzij de steun van een mecenas en bedrijfsinvesteringen. Echter, dit model is uiterst instabiel en fragiel."

Thomas Peeters, econoom aan de Universiteit van Rotterdam, voegt toe: "Het is normaal dat Belgische clubs fluctueren in prestaties, maar voor Standard is de situatie zorgwekkend. Hun aanhoudende slechte prestaties en onvermogen om verliezen te herstellen, vormen een groot risico."

Poll: Vrees jij ook voor de toekomst van Standard?

TAGS  I  Standard

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024