Thibaut Courtois reageert op massale kritiek: "Dit mag niet gebeuren"

Thibaut Courtois reageert op massale kritiek:
Vrijdag 24 november 2023 - 09:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois heeft recent publiekelijk steun betuigd aan Israël te midden van het aanhoudende conflict met Palestina. Deze uitspraken volgen op persoonlijke betrokkenheid, aangezien zijn vrouw, Mishel Gerzig, Israëlisch is. Dit heeft hem dichter bij de situatie gebracht en beïnvloedt zijn perspectief.

"Ik heb familie en vrienden in Israël, waardoor ik het nu van dichterbij meemaak", verklaarde Courtois aan Elle. Hij benadrukt het belang van respectvolle meningsuiting en menselijkheid in deze kwestie. "Ik toon mijn steun en respecteer alle meningen, zolang ze maar vriendelijk geuit worden," voegt hij toe.

Courtois uitte ook zijn bezorgdheid over de haat en negativiteit die vaak voorkomt op sociale media, vooral in tijden van conflict. Hij werd er ook flink slachtoffer van, want Courtois kreeg veel haat na zijn steunbetuigingen richting Israël. "We zijn allemaal mensen en niemand wil dat er onschuldige mensen sterven. Dat is het belangrijkste. Nu is er jammer genoeg veel haat, vooral op sociale media. Dat zijn dingen die niet zouden mogen gebeuren. We willen allemaal vrede", concludeerde hij.

Poll: Had Courtois beter gezwegen over de kwestie?

TAGS  I  Thibaut Courtois

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024