Vincent Mannaert ferm te kijk gezet bij Club: “Dat probeert hij al sinds 2019!”

Vincent Mannaert ferm te kijk gezet bij Club: “Dat probeert hij al sinds 2019!”
Maandag 13 november 2023 - 14:00   I   door Redactie

Vincent Mannaert is al jaren de CEO van blauw-zwart. Als manager is onder meer verantwoordelijk voor het transferbeleid.

Zondag speelde Club 0-0 gelijk tegen stadsrivaal Cercle. Blauw-zwart versierde met voorsprong het meeste kansen, maar scoren lukte dus niet. Bij Het Nieuwsblad deden ze een opvallende vaststelling: “Bij het begin van dit seizoen is Club Brugge door velen naar voren geschoven als de titelfavoriet.”

“Vanuit de gedachte dat blauw-zwart na een minder jaar meteen weer orde op zaken zou stellen. Vanuit de overtuiging dat Deila daarvoor dé geknipte coach ging zijn. En vanuit het idee dat Club de beste kern had samengesteld, met de komst van Vetlesen, Thiago, Zinckernagel, Skóras… ” En toch staan ze momenteel pas zevende in de JPL.

“De spelersgroep oogt op papier fraai, maar de realiteit leert dat Club achterin maar geen stabiliteit vindt, dat jongens als Zinckernagel en al zeker Skóras de (hoge) verwachtingen niet kunnen inlossen en dat voorin evenmin goed genoeg is”, verklaren ze. “Dat laatste is niet nieuw.”

Spitsen

“Sinds het vertrek van Wesley, in de zomer van '19, probeerde Club het met centrumspitsen als Okereke, Krmencik, Badji, Diagne en Yaremchuk”, die allen mislukten. “Alleen Bas Dost lukte enigszins. En Adamyan in nog mindere mate.” En dat is dus echt wel de verantwoordelijkheid van ‘transferleider’ Mannaert.

En ook de huidige spitsen renderen dus niet: “Jutglà en Thiago hebben niet de finesse en klasse van Dolberg (Anderlecht), noch de snelheid van Amoura (Union), de balvastheid van Denky (Cercle), de ervaring van Janssen (Antwerp) en het torinstinct van Cuypers of Orban (AA Gent).”

“Jutglà en Thiago behoren niet tot de topspitsen van onze Jupiler Pro League. Daarvoor schort er te veel aan hun talentenpakket. Ze zullen weliswaar regelmatig hun doelpunt(en) meepikken, omdat je bij Club nu eenmaal vaak in een scoringskans komt, maar wild word je er toch niet van”, sluiten de krant af.

Poll: Is het tijd voor Club om Mannaert aan de kant te schuiven?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024