Van kwaad naar erger: Boze Ronny Deila is het nu écht kotsbeu bij Club Brugge

Van kwaad naar erger: Boze Ronny Deila is het nu écht kotsbeu bij Club Brugge
Vrijdag 10 november 2023 - 14:00   I   door Redactie

Na een teleurstellende prestatie tegen Union heeft Club Brugge aangeknoopt met de zege in Europa tegen Lugano. Deze overwinning, die de ploeg een plaats in de Europese overwintering bezorgde, heeft wat druk van de schouders van coach Ronny Deila gehaald.

Deila gaf toe dat het zelfvertrouwen van het team een deuk had opgelopen na de confrontatie met Union. "We liepen duidelijk niet over van zelfvertrouwen", zei hij, reflecterend op de wedstrijd tegen Lugano, aan Sporza. Maar hij zag ook een aanzienlijke verbetering. "Ik zag veel wil. De spelers werkten hard en gaven in de eerste helft bijna niets weg. In de tweede helft liep het beter en speelden we meer bevrijd."

De overwinning heeft het moreel van Club Brugge verhoogd voorafgaand aan de derby tegen Cercle. "Deze overwinning heeft sowieso een positief effect. Na Union was er een negatieve perceptie, maar we hebben wel 4 van de 5 laatste matchen gewonnen," verklaarde Deila.

Deila is de vragen over een mogelijk ontslag en zijn positie wel meer dan beu. "Ik ben het zat om telkens over hetzelfde te praten", zei de Noor, toen hem werd gevraagd naar de druk waarmee de spelers moeten omgaan. "Bij een topclub is er altijd druk, dus dat is normaal. Alle spelers willen presteren, voor mij, voor de club. Het grootste probleem is dat ze te veel willen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor alles."

Poll: Worden er te veel vragen gesteld over de druk bij Club Brugge?

TAGS  I  Ronny Deila  I  Club Brugge

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024