Degryse kraakt Club-duo helemaal af én vindt oplossing: “Dát moet Deila proberen!”

Degryse kraakt Club-duo helemaal af én vindt oplossing: “Dát moet Deila proberen!”
Woensdag 08 november 2023 - 21:00   I   door Redactie

Bij blauw-zwart zijn ze nog aan het bekomen van de ‘walk-over’ op bezoek bij Union. De uitslag (het werd 2-1) was geen accurate weerspiegeling van de waardeverhoudingen.

Club werd overal op het veld naar huis gespeeld door de Unionisten. Marc Degryse had het bij de podcast vier-nul over het verdedigende Club Brugge-duo Jorne Spileers-Brandon Mechele: “Het gaat te snel voor hen!”

“Sorry, een duo Spileers-Mechelen is niet goed genoeg voor topduels… Hoe vaak hebben we al niet gezegd dat de jonge Spileers nood heeft aan een type als Vertonghen?” , kraakt hij vooral Mechele helemaal af.

“Deila moet een oplossing vinden. Ofwel moet hij naar drie achterin gaan… Je ziet dat Mechele-Spileers heel kwetsbaar zijn op defensief vlak”, sluit hij af. Deila zou naar een systeem met drie verdedigers kunnen overschakelen.

Oplossing

Maar wie moet de verdediging dan komen versterken?: “Boyata? Vorig jaar vond ik hem al niet overtuigend. Ordonez is er. Probeer het dan! Je kan met drie centraal spelen met pakweg Meijer als linkerpion. Zoek naar oplossingen, maar blijf niet op deze weg verder gaan!”

Poll: Moet Deila overschakelen naar een systeem met drie centrale verdedigers?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024