Ronny Deila wordt na Antwerp ferm te kijk gezet: “Het werkt contraproductief!”

Ronny Deila wordt na Antwerp ferm te kijk gezet: “Het werkt contraproductief!”
Dinsdag 31 oktober 2023 - 12:00   I   door Redactie

Bij blauw-zwart hebben ze nu twee wedstrijden op rij gewonnen. Toch mogen Ronny Deila en co. nog lang niet gerust zijn.

Club staat momenteel zes in de competitie en mag gezien zijn ambities niet veel punten meer laten liggen. Ze willen de voeling met de top van het klassement namelijk niet compleet verliezen. Het spel, maar vooral de resultaten, moeten beter. Bij Het Nieuwsblad deden ze een bijzondere vaststelling: “Club is één van de drie ploegen die het minst van zijn passes vooruit speelt. 

"31 procent van hun passes gaat vooruit, 14 procent achteruit en de overschot lateraal.” Enkel STVV en Antwerp spelen nog voorzichtiger dan blauw-zwart: “Ze zijn op die manier de drie teams die dit seizoen al het meeste balbezit hebben gehad in de Jupiler Pro League. STVV doet het met op deze manier ook beter dan vorig seizoen.”

“Maar Club blijft met zijn gebrei zwaar onder de verwachtingen. Hun balbezit lijkt contraproductief te werken: door hun trage manier van opbouwen geven ze de tegenstander net de kans zich opnieuw te organiseren, waardoor ze het elke keer tegen een dubbele linie net voor het vijandige doel moeten opnemen.”

Cercle

Maar balbezit is natuurlijk geen synoniem voor punten: “Van de top vier met Union, Anderlecht, AA Gent en Cercle Brugge hebben enkel de Gentenaars een gemiddeld percentage balbezit dat hoger ligt dan vijftig procent. Algemeen lijkt te gelden: hoe meer voorwaartse ballen, hoe beter…”

“Zelfs al leidt dat vaker tot balverlies!”, sluit de krant af. “Cercle geeft veruit het minste passes van iedereen, maar speelt liefst 46,51 procent van zijn ballen voorwaarts. Meer rechttoe rechtaan-voetbal is dus niet enkel leuk voor de fans, maar lijkt ook een deel van de sleutel tot succes!” Deila weet dus wat hij moet doen!

Poll: Zal Ronny Deila ook volgend seizoen nog T1 zijn bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024