Als dit gebeurt, zijn de Rode Duivels géén reekshoofd op het EK

Als dit gebeurt, zijn de Rode Duivels géén reekshoofd op het EK
Vrijdag 20 oktober 2023 - 17:30   I   door Redactie

De kwalificatiecampagne voor het EK 2024 van de Rode Duivels is nog niet voorbij. Het statuut van reekshoofd wordt nu belangrijk en door de aanslag in Brussel werd de rust- meteen ook de eindstand in België-Zweden (1-1).

België heeft momenteel 17 punten uit 21, maar hun positie als reekshoofd is nog niet gegarandeerd. Het EK 2024 zal zes poules hebben met evenveel reekshoofden, waarvan gastland Duitsland er al een is. De overige vijf plekken gaan naar de groepswinnaars met de meeste punten.

België staat momenteel derde in deze rangschikking, met één en twee punten meer dan Engeland en Spanje, hoewel die teams nog een wedstrijd tegoed hebben. Het is waarschijnlijk dat beide teams België zullen inhalen en op de vijfde plaats zullen belanden.

Een overwinning tegen Azerbeidzjan zou België echter kunnen helpen om groepswinnaar te worden, maar niets is nog zeker. Hongarije heeft ook een kans om op gelijke hoogte te komen als ze hun komende wedstrijden tegen Bulgarije en Montenegro winnen, maar ze moeten een groot doelsaldoverschil van +6 goedmaken.

Poll: Vrees jij dat de Duivels nog naast het statuut van reekshoofd grijpen?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024