'Onberekenbare Rode Duivels bezorgen Frankrijk en Engeland grote kopzorgen'

'Onberekenbare Rode Duivels bezorgen Frankrijk en Engeland grote kopzorgen'
Donderdag 19 oktober 2023 - 11:00   I   door Redactie

De Rode Duivels, onder leiding van Domenico Tedesco, kunnen komende zomer op het Europees Kampioenschap mogelijk voor een verrassing zorgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws in een analyse.

Tedesco hanteert een onconventionele aanpak, waarbij hij de nationale ploeg in elke wedstrijd anders laat spelen. In tegenstelling tot andere bondscoaches, die streven naar herkenbaarheid, omarmt Tedesco tactische flexibiliteit. Hij experimenteert met formaties, posities en taken, zelfs tijdens wedstrijden.

Dit zorgt voor enige onvoorspelbaarheid bij België, in tegenstelling tot teams zoals Frankrijk, Engeland en Portugal, die meer vaste speelstijlen hebben. De Rode Duivels onder Tedesco laten zich niet gemakkelijk in een vast stramien plaatsen, en dit kan een troef zijn op het EK.

Hoewel Tedesco zelf nog geen ervaring heeft op een groot toernooi, wordt hij ongetwijfeld een uitdaging voor andere coaches. De Belgische ploeg zal gehuld zijn in "een waas van mysterie", zo schrijft HLN, en dit kan een factor van belang zijn op het EK.

Poll: Denk jij dat de Belgen ver kunnen komen op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024