Zweedse supporter Patrick (60) koelbloedig doodgeschoten

Zweedse supporter Patrick (60) koelbloedig doodgeschoten
Woensdag 18 oktober 2023 - 19:30   I   door Redactie

In Brussel is één van de slachtoffers van de terreuraanslag geïdentificeerd als Patrick Lundström (60). Patrick, afkomstig uit Zweden, woonde in Zwitserland en was een gepassioneerde voetbalfan. Hij reisde naar Brussel om de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden bij te wonen, maar wat een voetbalfeest had moeten zijn, eindigde in tragedie.

Samen met een andere Zweedse supporter werd Patrick doodgeschoten door de terrorist Abdesalem Lassoued aan het Saincteletteplein in het centrum van Brussel. Een derde Zweedse supporter raakte zwaargewond. Patrick was het dodelijke slachtoffer in de taxi, terwijl het andere slachtoffer trachtte te schuilen in een kantoorgebouw.

Patrick werd herinnerd als een warme, humoristische, en zorgzame vader, echtgenoot, broer, opa en oom. Zijn familie is diep geschokt en geeft aan dat Patrick een onvoorwaardelijke voetbalfan was die zijn nationale team en voetbal in het algemeen hartstochtelijk steunde. Ze zijn in rouw en delen hun medeleven met de andere slachtoffers en hun families.

TAGS  I  Zweden  I  Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024