Bart Verhaeghe speelt open kaart over verkoop van Club Brugge

Bart Verhaeghe speelt open kaart over verkoop van Club Brugge
Zaterdag 09 september 2023 - 09:30   I   door Redactie

Verrassing alom toen bekend raakte dat Bart Verhaeghe Club Brugge te koop zette. In Het Nieuwsblad reageert de voorzitter van blauw-zwart daar nu voor het eerst op.

“Ik maak liever de toekomst dan dat ik ze onderga", laat Verhaeghe optekenen. "We moeten bekijken hoe we Club Brugge en ook het Belgische voetbal wapenen voor moderne evoluties in het voetbal. We hebben in Brugge nul financiële problemen, maar moeten zien dat we blijven meetellen. Die studies zijn bezig en dat proces zal nog wel even duren.”

Verhaeghe sluit niet uit dat Club in een netwerk van buitenlandse investeerders komt. “Voetbal is business, hé. Bovendien is België een interessant land voor die investeerders. Ze zien bij de Rode Duivels dat hier talent doorstroomt, we spelen met vijf ploegen Europees, er is een grote voetbalbeleving en -historie en een flexibele regelgeving voor buitenlandse spelers...Zowat elke industrie mondialiseert", weet Verhaeghe. 

Brugse DNA

"Wij moeten dus goed nadenken of bepaalde strategische allianties niet interessant kunnen zijn. Zonder ons DNA te verloochenen. Club Brugge dat zal altijd No Sweat/No Glory zijn. Daarom zijn mannen als Vanaken en Mignolet goeie cultuurbewakers", klinkt het.

Poll: Vind jij het jammer dat Verhaeghe Club wil verkopen?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024