Fans zijn wanhoop nabij na boodschap van Club Brugge: 'Nog zo lang in Jan Breydelstadion'

Fans zijn wanhoop nabij na boodschap van Club Brugge: 'Nog zo lang in Jan Breydelstadion'
Woensdag 30 augustus 2023 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft aangekondigd dat het in september opnieuw een aanvraag zal indienen bij de Vlaamse autoriteiten voor de bouw van een nieuw stadion met 40.000 zitplaatsen.

Tijdens een buurtinformatiebijeenkomst met 270 aanwezigen werd duidelijk dat de huidige thuishaven, Jan Breydel-stadion, nog minstens drie seizoenen zal worden gebruikt. Ondanks dat blijft Europees voetbal gegarandeerd.

Hoewel veel hinderpalen zijn aangepakt, wordt verwacht dat er opnieuw beroep zal worden aangetekend tegen de omgevingsvergunning, wat verder uitstel kan veroorzaken. Als de bouw doorgaat zonder beroep, kan deze mogelijk beginnen in het voorjaar van 2024, met het nieuwe stadion klaar voor het seizoen 2026-2027. Echter, bij beroep zou de bouw pas begin 2025 kunnen starten, met een extra jaar vertraging.

Club Brugge erkent dat het waarschijnlijk nog minstens drie jaar in Jan Breydel-stadion zal spelen, zo weet Het Nieuwsblad. Er wordt benadrukt dat Europees voetbal niet in gevaar komt. Hoewel geruchten circuleren over de toestand van Jan Breydel, beweert Club Brugge dat het stadion nog steeds voldoet aan de vereisten van de UEFA, en dat Europees voetbal zonder problemen kan plaatsvinden in de komende seizoenen.

Poll: Denk jij dat er ooit een nieuw stadion zal komen?

TAGS  I  Club Brugge

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024