'Dít wordt het enige echte basiselftal van Club Brugge voor het lopende seizoen'

'Dít wordt het enige echte basiselftal van Club Brugge voor het lopende seizoen'
Dinsdag 15 augustus 2023 - 16:00   I   door Redactie

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. En omdat Ronny Deila niet van roteren houdt werkt hij bij Club Brugge toe naar een vast basiselftal.

Het Nieuwsblad meent nu te weten welke spelers er in het gedroomde type-elftal van de Noor thuishoren. De krant trapt af met een naam die iedereen wel kon raden: "In doel is Mignolet incontournable."

Rechtsachter is Buchanan met centraal als verdedigingsduo Mechele-Spileers. Op links staat nu De Cuyper, maar dat zal volgens HNB veranderen. "Meijer - vorig seizoen een revelatie - moet nog terugkeren na blessureleed."

Al kan ook het verdedigingsduo nog wijzigen, want: "Centraal achterin wil Club Brugge nog een meerwaardespeler aanwerven." Op het middenveld is er weinig discussie. "Onyedika is de breker voor de defensie, Vetlesen de box-to-box en Vanaken de spelmaker."

Buiten categorie

Vooraan dan: "Op de flank gaf Zinckernagel met twee goals meteen zijn visitekaartje af. Nusa zal zeker ook zijn minuten krijgen, maar als je praat over een typeploeg, komen we eerder bij de Deense nieuwkomer uit. Op rechts is Skov Olsen buiten categorie."

En dan blijft er nog de spits over, de enige positie waar Het Nieuwsblad geen zekerheid kan bieden. Voorlopig staat er Thiago, maar Yaremchuk dringt aan en ook Jutgla komt terug uit blessure.

De basiself van Deila:

Mignolet; Buchanan, Mechele, Spileers, Meijer; Onyedika, Vetlesen, Vanaken; Skov Olsen, Thiago, Zinckernagel

Poll: Kan je je vinden in dit basiselftal?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024