De Mil aangeduid als verantwoordelijke ineenstorting: “Dát mag hij nooit doen”

De Mil aangeduid als verantwoordelijke ineenstorting: “Dát mag hij nooit doen”
Zondag 14 mei 2023 - 21:00   I   door Redactie

Club leek in de tachtigste minuut op de eerste driepunter af te stevenen in play-off 1. Kerk doorprikte die droom door in de 86ste minuut de gelijkmaker te scoren.

Geen erg, want een puntje meepakken vanuit het hol van de leeuw is zeker geen slecht resultaat. Arthur Vermeeren deed de Bosuil in de 97ste minuut weliswaar helemaal ontploffen door zich in extremis tot matchwinnaar te ontpoppen.

Rik De Mil had op dat moment al vijf wissels doorgevoerd (waarvan één noodgedwongen). Onder meer Vermant, Spileers, Sandra en Nusa mochten nog wat speelminuten verzamelen. Die laatste twee verschenen pas in de negentigste minuut op het veld.

En net dat is volgens Gert Verheyen de reden dat Club alles nog uit handen heeft gegeven: “In de laatste minuten van zo’n wedstrijd gaat het ook om emotionaliteit. De Mil mag die jonge gasten er in de extra tijd nooit nog ingooien.”

Alles of niets

“Ik zou dat alleszins nooit doen”, gaat Verheyen verder bij Eleven Belgium. “Je moet als speler nog in die wedstrijd raken, je moet nog maar zes minuten spelen, je staat onder super veel druk en je komt meteen in een ‘alles of niets’-situatie terecht.”

“En dan moet je gaan verdedigen met Sandra en Nusa… ? Voor mij is het niet toevallig dat net Nusa een steek laat vallen bij die goal van Vermeeren”, legt hij de vinger op de wonde. “Ik zou in de laatste minuten van zo’n match nooit die jonge gasten er nog insmijten.”

Poll: Ben jij het eens met Gert Verheyen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024