Mannaert publiekelijk in ruzie met coach: "Zó boos dat deur uit hengsels vloog"

Mannaert publiekelijk in ruzie met coach:
Vrijdag 21 april 2023 - 15:00   I   door Redactie

Het blijft door het spraakmakende interview met Vincent Mannaert in HUMO maar verhalen regenen over de omstreden werkwijze van de Brugse CEO.

Zo onthult het weekblad ook dat Mannaert in januari 2022 na afloop van Club-Union de nieuwe coach Alfred Schreuder de volle laag lag in het bijzijn van een twintigtal mensen, onder wie bestuursleden van Union

Al probeert Mannaert dat voorval te minimaliseren: "We hebben dat uitgepraat, Alfred en ik. Daarna is onze samenwerking er alleen maar beter op geworden. Onze relatie is ook vandaag erg goed." Over de reden van de ruzie is hij minder helder.

HUMO claimt dat Mannaert boos was op de Nederlander omdat die tijdens de rust de vervangingen die hij via een briefje had aangevraagd, niet had uitgevoerd. Deze keer ontkent de rechterhand van Bart Verhaeghe met klem.

Afspraken

"Bart en ik maken van tevoren altijd heldere afspraken met coaches. Hoe verloopt de communicatie: spreken we elkaar voor, tijdens of na een wedstrijd? Alfred was bepaalde afspraken niet nagekomen. Dáár ging de discussie over."

Om vervolgens wel toe te geven: "Dat had ook op een andere manier gekund, en op een ander moment. Maar daar is niets van blijven hangen. Het beste bewijs: we hebben een fantastische reeks neergezet en zijn nog kampioen geworden. Zolang je samen wilt winnen, is het niet verkeerd om met elkaar in de clinch te gaan."

Helder

De opmerking van HUMO dat je geen ruzie moet maken in het openbaar pikt Mannaert dan weer wel. "Absoluut. Maar is toen niet gebeurd. Ik heb me daarvoor bij hem verontschuldigd, maar hij heeft zich ook bij mij verontschuldigd. De gemaakte afspraken waren niet helemaal helder."

Tot slot legt het weekblad Mannaert nog voor dat Schreuder die avond zo boos was dat hij de deur, die hij achter zich dichtgooide, bijna uit haar hengsels liet vliegen. De CEO doet dat echter af als een misvatting: "U vergist zich: dat is gebeurd in een discussie met Christoph Daum."

Poll: Wie denk je dat er gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024