‘Nieuw drama voor Club in de maak: Belgische concurrenten kunnen toeslaan’

‘Nieuw drama voor Club in de maak: Belgische concurrenten kunnen toeslaan’
Maandag 17 april 2023 - 10:30   I   door Redactie

Het is voor Club Brugge een seizoen om snel te vergeten. Enkel in de Champions League schoten ze het afgelopen jaar niet tekort, al eindigde die campagne ook met een anticlimax.

Bij Het Belang van Limburg heeft journalist Marc Hendrikx het over de positie van blauw-zwart in het Belgische voetbal: “Op het gebied van budget steekt Club Brugge er de laatste jaren met kop en schouders bovenuit.”

“Maar er zijn na onder meer twee trainersontslagen nog steeds interne strubbelingen”, gaat hij verder. Dat zou nefaste gevolgen kunnen hebben: “Er ligt nu een kans voor andere clubs om (financieel) bij te benen, anders was Club voor een langere periode vertrokken.”

“De titel van het ‘Bayern München van België’ is verder weg dan ooit, want ze verkeren momenteel in een turbulente periode. Stel dat ze play-off 1 niets eens halen?”, aldus Hendrikx. “Dan gooi je eens hoge ogen op het grootste Europese toneel… ”

Positief

“Maar dan word je in eigen land dubbel bestraft door het systeem! Mogelijk halen ze volgend seizoen niet eens Europees voetbal… ”, concludeert Hendrix. Club heeft zijn positie aan de top van het Belgische voetbal dit seizoen dus niet kunnen verstevigen, integendeel.

Maar daar is de journalist van Het Belang van Limburg duidelijk niet rouwig om: “Het enige positieve is dus wel dat andere clubs hen mogelijk sneller dan verwacht kunnen bijbenen.” Volgens Hendrikx is de kans dus groot dat Club vanaf nu niet langer eenzaam aan de top van het Belgische voetbal zal staan.

Poll: Is Club zijn positie aan de absolute top van het Belgische voetbal definitief verloren?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024