Degryse laat geen spaander heel van déze Belgische topclub: “Dramatisch!”

Degryse laat geen spaander heel van déze Belgische topclub: “Dramatisch!”
Maandag 17 april 2023 - 08:30   I   door Redactie

Het was weer een bewogen weekend in de Pro League. Het klassement ligt steeds meer in een beslissende plooi, maar voor sommige ploegen staat er nog heel wat op het spel op de slotspeeldag.

Als AA Gent niet wint tegen KV Oostende, dan kan Club bijvoorbeeld nog over hen naar play-off 1 springen. Ook in de strijd om play-off 2 is het nog énorm spannend, al durft Marc Degryse bij Het Laatste Nieuws één ploeg al af te schrijven: Anderlecht.

Paars-wit verloor zondag met 5-2 tegen KRC Genk: “De resultaten van de laatste weken verbloemden de manier waarop ze sommige matchen doorkwamen. Wat mij betreft is de competitie voor Anderlecht al voorbij. Achtste, negende of tiende… ”

“We gaan toch in geen van die gevallen zeggen dat hun seizoen geslaagd is?”, toont Degryse geen medelijden. “Als ze dan toch in play-off 2 geraken, redden ze het toch niet wat dat Europese ticket betreft!”

Dramatisch

“Ze wonnen dit seizoen nog niet tegen een club uit de top zeven! In totaal dertien keer gewonnen en dertien keer verloren… Dat zijn dramatische cijfers voor zo’n club”, is Degryse zijn oordeel. “Anderlecht staat op zijn plaats. Maar play-off 2, komaan!”

“Je krijgt nog leuke affiches, maar daar doe je het toch niet voor… Het enige wat hen nog rest is dat Europese parcours. Als ze de halve finale halen is dat een knappe troostprijs en hebben ze het toch in één van hun drie competities goed gedaan!”

Klassement:

...
7. Westerlo - 50
8. Charleroi - 47
9. Cercle - 47
10. Anderlecht46
11. OHL - 45
...

Poll: Wie zal play-off 2 halen?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024