‘Club heeft simpelweg geen keuze: Ferme blauw-zwarte leegloop in de maak’

‘Club heeft simpelweg geen keuze: Ferme blauw-zwarte leegloop in de maak’
Zaterdag 15 april 2023 - 15:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge proberen ze zich nog te verzekeren van Europees voetbal. Dat lijkt weliswaar een loodzware opdracht te worden voor de landskampioen, ook via play-off 2.

Het Laatste Nieuws vreest dat er ferm ingegrepen zal worden bij blauw-zwart: “Eén mislukt seizoen, mogelijk zonder Europees voetbal, heeft grote financiële gevolgen voor Club, ondanks de forse winstbedragen van de laatste jaren.”

“De kern zal deze zomer afgeslankt worden, want ze werken al seizoenenlang met een spelerskern die gebouwd is voor Champions League-voetbal. Die kern weegt zwaar door op de loonmassa en is groot in omvang”, aldus de krant.

“Vorig seizoen betaalde blauw-zwart 68,7 miljoen aan salarissen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Club zich komende zomer van de Boyata's en Sowahs zal moeten ontdoen”, noemen ze twee grootverdieners die Club simpelweg zal moéten laten gaan.

Transfers

Ook op uitgaand vlak zullen ze hun kas niet kunnen spijzen zoals de voorbije jaren. Er staat namelijk geen De Ketelaere of Kossounou klaar om te vertrekken: “Het zal al van Noa Lang moeten komen, maar hoeveel zal die nog opleveren?”

“Het zou daarnaast verbazen mocht Skov Olsen of Buchanan na hun seizoen voor 15 miljoen euro de deur uitgaan”, voorspellen ze. “Is de jeugd straks nóg meer aan zet bij de Bruggelingen? Grote bedragen uitgeven is over enkele maanden alvast ondenkbaar.” 

Poll: Zal Club het volgend seizoen beter doen dan dit seizoen in de competitie?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024