Hans Vanaken ziet het echt niet zitten met Club Brugge: “Het is jammer…”

Hans Vanaken ziet het echt niet zitten met Club Brugge: “Het is jammer…”
Zaterdag 15 april 2023 - 12:30   I   door Redactie

Bij blauw-zwart hebben ze nog maar één doel: zich verzekeren van Europees voetbal. Het liefst willen ze dat doen via play-off 1, maar dat lijkt bijzonder moeilijk te worden.

“Het zou een schande zijn mocht Club de Champions’ play-off niet halen”, opent Hans Vanaken bij Het Nieuwsblad. “Het is jammer dat het zover moest komen. Als AA Gent zes op zes pakt, mogen wij nog doen wat we willen… ”

“Het zat vaak niet mee voor ons. Maar als je twee speeldagen voor het einde vijfde staat, heb je geen recht van spreken”, is Vanaken realistisch. “Als het niet lukt, moeten we vechten voor dat Europese ticket en de koppen nog eens bij elkaar steken”

Stel dat Club in play-off 2 ook naast een Europees ticket grijpt, dan zal het programma volgend seizoen en pak rustiger zijn. “Ikzelf kan mij geen seizoen zonder Europa voorstellen. Elke week toeleven naar die ene match in het weekend: liever niet”, concludeert Vanaken.

Zomer

Voor een seizoen zonder Europees voetbal zou Vanaken zich dus zéér moeilijk kunnen opladen. Mental Coach Rudy Heylen zou in die situatie deze zomer het nodige werk hebben met de kapitein, of zou Vanaken beslissen om andere oorden op te zoeken? Wordt vervolgd…

Poll: Zal Club Brugge volgend seizoen Europees voetbal spelen?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024