Van der Elst dreigt: "Dan stop ik onmiddellijk met naar het voetbal te gaan"

Van der Elst dreigt:
Vrijdag 14 april 2023 - 20:00   I   door Redactie

Franky Van der Elst is als tweevoudig Gouden Schoen en meervoudig Rode Duivel een monument in het Belgische voetbal. Die een uitgesproken mening heeft.

In Het Nieuwsblad laat hij zich als analist uit over het feit dat Cercle Brugge echt wel reden heeft om mistevreden te zijn over de arbitrage die dit seizoen al meermaals in het nadeel van groen-zwart is uitgedraaid, zeker als het op onterechte strafschoppen aankomt.

"Maar om hier nu uit te besluiten dat men hen er niet bij wil of dat ze niet mogen meedoen aan die Europe play-offs, dat mogen ze nu echt niet denken", vindt hij complottheoriën een brug te ver. "Natuurlijk zijn dat emotionele reacties en van supporters is dit begrijpelijk."

"In Brugge moet ik nu vaak horen: Begaat de tegenpartij datzelfde handspel, dan wordt er niet gefloten", vervolgt hij. "Wel, ik vind het echt compleet fout om dat ook maar te zeggen of te denken." En dat hij het meent blijkt ook uit zijn besluit.

Die gedachte

"En als dat echt ook zo zou zijn, dan stop ik onmiddellijk met naar het voetbal te gaan", dreigt hij fel. Waardoor we hem niet meer als analist aan het werk zouden te zien krijgen. "Als je daar met die gedachte zou moeten zitten, dan houdt het voor mij op.”

Poll: Vind je dat Van der Elst gelijk heeft?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  Charleroi

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024