Peter Vandenbempt schrijft déze titelkandidaat af: “Zo word je geen kampioen!”

Peter Vandenbempt schrijft déze titelkandidaat af: “Zo word je geen kampioen!”
Maandag 10 april 2023 - 13:00   I   door Redactie

Voor de drie Belgische topclubs die nog kans maken op de titel was het een bewogen weekend. Union speelde gelijk tegen AA Gent, leider KRC Genk verloor van Standard en Antwerp wist pas in de slotfase op en over Cercle te gaan.

Door die uitslagen staat de top drie weer op een zakdoek: Union telt twee punten achterstand op KRC Genk, Antwerp vijf. De titel zal dus pas in de play-offs uitgedeeld worden. Toch denkt Peter Vandenbempt dat één van de kandidaten bijna een streep onder de titelstrijd mag zetten.

“De cijfers van KRC Genk zijn gewoon slecht. Met 9 op 24 en 2 gewonnen wedstrijden op 8 word je geen kampioen!”, is de journalist duidelijk bij Sporza. “Maar ook goed nieuws: ondanks heel veel averij, was het in het aanvallend compartiment goed genoeg en kon het een paar doelpunten maken na de rust.”

Maar dat gebeurde niet, waardoor de Pro League-leider wéér met lege handen achterbleef: “Vrancken kan terecht zeggen dat ze goed blijven voetballen en kansen creëren, maar om de titel te pakken moet Genk dringend weer een aantal matchen na elkaar winnen, tegen Anderlecht en Charleroi bijvoorbeeld!”

Klassement

1. KRC Genk - 71
2. Union - 69
3. Antwerp - 66
4. AA Gent - 55
5. Club Brugge - 55
...

Poll: Zal KRC Genk als JPL-leider aan de play-offs beginnen?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Union

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024