‘Hallucinant: Na het missen van play-off 1 nieuw drama in de maak voor Club’

‘Hallucinant: Na het missen van play-off 1 nieuw drama in de maak voor Club’
Maandag 10 april 2023 - 10:00   I   door Redactie

Blauw-zwart won afgelopen speeldag in eigen huis tegen Seraing. AA Gent verloor weliswaar niet van Union, waardoor play-off 1 halen nu wel héél moeilijk (bijna onmogelijk) wordt voor de huidige landskampioen.

Dat denkt ook Marc Degryse bij Het Laatste Nieuws: “Achter de top drie lijkt me de beslissing over wie als vierde de Champions' play-offs gaat betwisten nu wel gevallen. Ik gaf het vorige week al aan: als Gent na de wedstrijd tegen Union vierde blijft, geven de Buffalo's het niet meer uit handen.”

Volgens Degryse zal Club dus moeten aantreden in de Europe’ play-offs, maar daar zou hen een nieuw drama te wachten kunnen staan: “In play-off 2 zijn ze zeker nog niet klaar met Stanard, dat tegen Genk zijn hoogconjunctuur onderstreepte. Wie vóór de Rouches wil eindigen in de tweede play-off, zal echt van goeden huize moeten zijn.”

Club Brugge deed wat moest tegen het veroordeelde Seraing, maar overtuigend was het allemaal niet. Een seizoen zonder Europees ticket hoort echt wel tot de mogelijkheden voor de uittredende kampioen. Hallucinant eigenlijk”, is Degryse zijn pijnlijke — maar duidelijke — conclusie.

Poll: Wie zal play-off 2 'winnen'?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024