Antwerp en déze Belgische clubs hard aangepakt: “Zijn geen meerwaarde!”

Antwerp en déze Belgische clubs hard aangepakt: “Zijn geen meerwaarde!”
Woensdag 05 april 2023 - 13:00   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League zijn er heel wat ploegen die naast hun A-elftal ook nog een ploeg in een lagere divisie hebben rondlopen. Denk bijvoorbeeld maar aan Club en Anderlecht, die met ClubNXT en de Futures vaak mooie uitslagen neerzetten in de tweede klasse.

Ook in de nationale reeksen zijn er beloftenploegen toegelaten. In Eerste nationale maken de jongeren van Antwerp (17de), Charleroi (15de), OHL (10de) en AA Gent (8ste) weliswaar niet echt indruk. Die laatste ploeg verloor onlangs met 0-2 van Patro. De beloftenploegen konden Stijn Stijnen niet bekoren.

Op de officiële clubkanalen liet de trainer van Patro Eisden zich bijzonder kritisch uit over de beloftenteams: “We pakken 24 op 24 tegen de beloftenploegen. Buiten Gent moeten we toch vooral vaststellen dat de inbreng van die ploegen weinig tot geen meerwaarde betekent.”

“Vaak was er in die wedstrijden ook nog blijk van veel arrogantie bij die ploegen. Mijn spelers hebben op dat vlak de puntjes op de i gezet”, concludeert de voormalige Club Brugge-doelman. Patro staat momenteel trouwens stevig aan de leiding in Eerste Nationale. Ze tellen vijf punten voorsprong op Club Luik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koninklijke Patro Eisden MM (@patro_eisden)

Poll: Vind jij het een goede zaak dat de jeugdploegen van eersteklassers mogen aantreden in lagere divisies?

TAGS  I  Antwerp  I  AA Gent  I  Charleroi  I  OHL  I  Patro

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024