‘Club wil zonder Alfred Schreuder tóch voor een Schreuder-effect zorgen’

‘Club wil zonder Alfred Schreuder tóch voor een Schreuder-effect zorgen’
Zaterdag 11 maart 2023 - 21:30   I   door Redactie

Club Brugge stelde na het ontslag van Scott Parker Rik De Mil aan om het stokje (tijdelijk) over te nemen. Wat er na de match tegen Standard zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk.

Bij Het Nieuwsblad nam Van der Elst het woord: “Het moeilijkste voor De Mil wordt om de juiste opstelling te kiezen. Hij is wel de beste persoon om te beoordelen wat er fout gelopen is, want hij zit al van het begin van het seizoen in de staf.”

“Hij kent de spelers en het huis goed en moet nu de juiste conclusies trekken”, aldus Franky Van der Elst. “Schreuder liet Club vorig jaar ook niet ineens beter voetballen, maar hij zorgde wél voor duidelijkheid!” En zo werden ze kampioen.

Duidelijkheid, het Schreuder-effect, daar moet Rik De Mil nu dus ook voor zorgen: “Hij kent de spelers, kent de competitie én kent de tegenstanders.” Kampioen worden lijkt inmiddels onmogelijk, play-off 1 halen is het grote doel.

Schreuder

Van der Elst snapt dat Club Schreuder momenteel niet het langdurige contract wil aanbieden waar hij zelf om vraagt: “Hij leek mij ook de ideale man om dit op te lossen. Alleen: dat wil niet zeggen dat hij ook de ideale coach voor de toekomst is.”

Poll: Zal Rik De Mil ook volgend seizoen nog hoofdtrainer zijn bij blauw-zwart?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024