Van der Elst ziet De Mil meteen ingrijpen: 'Dít wordt zijn eerste opstelling’

Van der Elst ziet De Mil meteen ingrijpen: 'Dít wordt zijn eerste opstelling’
Zaterdag 11 maart 2023 - 16:30   I   door Redactie

Rik De Mil zit zondag op de bank bij blauw-zwart voor de wedstrijd tegen Standard. De kersverse interim-trainer van Club had amper vier dagen om zijn ploeg voor te bereiden.

Eén ding staat al vast: de principes van Scott Parker zullen overboord gegooid worden. Onder De Mil zal het spelbeeld dichter aanleunen bij dat van Carl Hoefkens.

Het Nieuwsblad én Het Laatste Nieuws denken dat hij zal teruggrijpen naar een variant op de 3-5-2. Maar daarbij ziet Franky Van der Elst bij Het Nieuwsblad al meteen een probleem.

“Ik zou teruggrijpen naar drie verdedigers… Oei, Mechele geschorst en Hendry geblesseerd. Daar begint het al. Ik ga het toch maar aan De Mil overlaten”, aldus het Club-icoon.

Opstelling

De Mil zal dus vooral in de achterhoede creatief moeten zijn. Het Nieuwsblad laat het — in tegenstelling tot Van der Elst —niet aan De Mil over en denkt dat er een zéér opvallende speler zal mogen starten: 31-voudig Duivel Dedryck Boyata.

De elf namen van Het Nieuwsblad: Simon Mignolet, Clinton Mata, Dedryck Boyata, Abakar Sylla, Tajon Buchanan, Bjorn Meijer, Mats Rits, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Roman Yaremchuk en Noa Lang.

Poll: Zou jij tevreden zijn als deze elf namen aan de aftrap verschijnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024