Club-speler bevestigt: “Dít is de beste blauw-zwarte trainer van afgelopen vijf jaar”

Club-speler bevestigt: “Dít is de beste blauw-zwarte trainer van afgelopen vijf jaar”
Donderdag 02 maart 2023 - 15:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft de afgelopen jaren heel wat prijzen gepakt. Eén van de spelers die een groot aandeel heeft in die successen, is Clinton Mata.

De Angolees maakte in de zomer van 2018 de overstap van Charleroi. Inmiddels heeft hij 187 matchen voor blauw-zwart gespeeld. In die vijf seizoenen werd Mata al gecoacht door vijf verschillende trainers.

In het eerste seizoen was Ivan Leko zijn coach. De Kroaat werd opgevolgd door Philippe Clement, die het stokje doorgaf aan Alfred Schreuder. Dit seizoen zitten ze ook aan hun tweede trainer: Parker volgde in december Hoefkens op.

Bij Eleven Insiders werd Mata de vraag gesteld wie de beste trainer is die hij bij Club al heeft gehad: “Voor mij was dat Alfred Schreuder! Met hem erbij kwamen we zonder enige druk toe op een wedstrijd."

Winnen

“We wisten met Alfred dat we gingen winnen! Zelfs toen we in de play-offs zaten voelden we dat. Elke match was dat zo. Ik weet nog dat we zijn eerste match tegen Beerschot speelden”, vertelt de vleugelverdediger.

“We kwamen rustig aan, weliswaar met respect voor de tegenstander. Maar we zeiden niet dat het moeilijk ging zijn. We kwamen, speelden onze wedstrijd en gingen tevreden naar huis”, concludeert Mata.

Poll: Wie vind jij de beste Club-trainer van de afgelopen vijf jaar?

TAGS  I  Club Brugge

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024