'Niet te geloven: Dít is echte reden waarom Buchanan niet geschorst wordt'

'Niet te geloven: Dít is echte reden waarom Buchanan niet geschorst wordt'
Dinsdag 28 februari 2023 - 10:00   I   door Redactie

De heisa over de elleboogstoot van Tajon Buchanan tijdens Club Brugge-AA Gent blijft maar duren. Zeker nu er steeds meer naar buitenkomt.

Bij Sporza gaf VAR-coördinator Christof Dierick namelijk meer uitleg over de fase. "Ik heb de fases opnieuw bekeken en heb ook gecontroleerd welke beelden de VAR heeft gebruikt", klinkt het. Waarna hij met met een heel bizarre reden komt voor het niet tussenkomen van de videoref.

"Ze zijn iets te snel over de fase heen gegaan. Ze hebben het te snel gecheckt en hebben daardoor de impact anders ingeschat." Terwijl er toch drie man naar die beelden zit te kijken. "Ik moet er geen tekening bij maken. Dat is niet leuk voor de VAR, voor de clubs en voor het Belgische voetbal."

Dat op dezelfde speeldag ook nog eens een zware fout van Eupen-aanvaller Djeidi Gassama op Cercle-doelman Radoslaw Majecki niet gesignaleerd werd door de VAR, bezorgt Dierick een nog slechter gevoel. "Zulke fases zorgen ervoor dat de VAR er slecht uitkomt."

Tien man

Maar dus ook dat zowel Buchanan als Gassama aan een (zware) schorsing ontsnappen. En dat staat nog los van het feit dat die wedstrijden eventueel anders hadden kunnen verlopen als de tegenstander een deel van de match tegen tien man had mogen uitkomen.

Poll: Geloof jij deze uitleg?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024