Landskampioen Club wordt met de neus op de feiten gedrukt: “Zorgwekkend”

Landskampioen Club wordt met de neus op de feiten gedrukt: “Zorgwekkend”
Maandag 27 februari 2023 - 21:15   I   door Redactie

Club Brugge kon eindelijk nog eens winnen. Zondag namen ze de scalp van AA Gent op Jan Breydel.

Er is al bijzonder veel geschreven over de elleboog van Tajon Buchanan. Maar ook de sportieve prestatie van de landskampioen is in deze tijden natuurlijk belangrijk.

Peter Vandenbempt liet bij Sporza zijn licht schijnen op de prestatie van blauw-zwart: “Ze moesten absoluut winnen en dat hebben ze ook gedaan. Uit de opluchting nadien bleek hoe groot de druk wel was.”

“Club heeft verdiend gewonnen. In het algemeen was het de beter ploeg, met doelgevaar en kansen”, aldus de journalist. “Maar goed, het was tegen een zwaar gehavend én vermoeid AA Gent”, maakt hij een belangrijke kanttekening.

Zorgen

Vandenbempt zag weliswaar ook minder goede dingen op Jan Breydel: “Na een goeie start viel Club Brugge zorgwekkend stil. Ook Sowah én de attitude van Buchanan blijven zorgwekkend.”

“Het is niet zo dat Club alle zorgen van zich af heeft gevoetbald, maar voor even is de druk van de ketel”, aldus de Sporza-journalist. De komende weken spelen ze tegen Oostende, Seraing, Kortrijk en KV Mechelen.

Daar zullen ze zich moeten verzekeren van een ticket voor play-off 1. Vandenbempt ziet het wel goed komen: “Die opdrachten moeten volstaan voor Club om een plaats in de top 4 te consolideren.”

Poll: Is Club Brugge nu vertrokken?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024