‘Nieuwe bom: AA Gent staat na heisa met Vanhaezebrouck officieel te koop’

‘Nieuwe bom: AA Gent staat na heisa met Vanhaezebrouck officieel te koop’
Zaterdag 11 februari 2023 - 09:49   I   door Redactie

Dit hadden we toch niet zien aankomen. Het persbureau Bloomberg meldde zaterdag dat AA Gent op zoek is naar een overnemer.

Het persbureau heeft enkele documenten kunnen inkijken. “Er wordt een unieke kans geboden om een iconische, stabiele en goed geleide Belgische club in de eerste klasse van het voetbal over te nemen”, meldt Tifosy.

Tifosy is een Britse investeringsmaatschappij. AA Gent werkt samen met de Britten om de verkoop in goede banen te leiden. Momenteel heeft voorzitter De Witte 25 procent van de aandelen in handen.

CEO Louwagie bezit dan weer vijftien procent. Alle andere aandelen zitten gespreid over een tiental andere personen. “Al jaren zijn er geruchten over een potentiële overname van de club”, voegt Het Nieuwsblad er nog aan toe.

Vanhaezebrouck

Na de nederlaag tegen KRC Genk liet trainer Hein Vanhaezebrouck zich al vernietigend uit tegenover zijn eigen bestuur. Daar werden naast het transferbeleid en de jeugdopleiding vooral hoofdaandeelhouders De Witte en Louwagie geviseerd.

Of de verkoop rechtstreeks in verband staat met de uitlatingen van Vanhaezebrouck, valt te betwijfelen. Je beslist natuurlijk niet zomaar om een club te verkopen. Het zou daarentegen wel kunnen dat de trainer zijn uitlatingen het dossier in een stroomversnelling heeft gebracht.

Poll: Had jij dit verwacht?

TAGS  I  AA Gent

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024